Vrsta vize
 
 
RSS O cri O redakciji Kontakt
 
Vrsta vize
2015-03-25 16:38:48 criJia

C: Izdaje se članovima posade zrakoplova, vlakova i brodova u međunarodnom prijevozu te vozačima motornih vozila angažiranim na prekograničnom transportu te također članovima obitelji koji prate člana posade broda.

D: Izdaje se osobama koje namjeravaju zatražiti stalni boravak u Narodnoj Republici Kini.

F: Izdaje se osobama koje idu u NRK u cilju razmjena, posjeta, studijskih posjeta i drugih aktivnosti

G: Tranzitna viza

J1: Izdaje se za boravak stranih novinara ili članova stranih dopisničkih organizacija stacioniranih u Kini. Odobrava se za boravak duži od 180 dana.

J2: Izdaje se novinarima koji planiraju ići u Kinu povodom kraćeg izvještavanja za boravak do 180 dana.

L: Turistička viza

M: Izdaje se osobama koje u Kinu idu povodom komercijalnih i trgovačkih aktivnosti

Q1: Viza u cilju spajanja obitelji koja se izdaje osobama čiji su članovi obitelji kineski državljani ili stranci sa stalnim boravkom u Kini. Odobrava se za boravak duži od 180 dana. Pod ' članovima obitelji' smatraju se supružnici, roditelji, sinovi, kćeri, supružnici sinova i kćeri, braća, sestre, bake, djedovi, unuci, svekar, svekrva, punac, punica.

Q2: Izdaje se osobama koje idu u posjet rođacima koji su kineski državljani ili stranci sa stalnim boravkom. Dužina mogućeg boravka je do 180 dana.

R: Izdaje se visoko talentiranim osobama ili osobama čije su vještine hitno potrebne u Kini.

S1: Izdaje se osobama koje idu u posjet strancima koji rade ili studiraju u Kini i s kojima su u rodu kao supružnici, roditelji, djeca (do 18 godina), svekar, svekrva, punac, punica ili osobama koje planiraju ici u Kinu zbog drugih privatnih razloga.

Odobrava se za boravak duži od 180 dana.

S2: Izdaje se osobama koje idu u posjet članovima obitelji, strancima koji rade ili studiraju u Kini ili osobama koje planiraju ici u Kinu zbog drugih privatnih razloga.

Dužina mogućeg boravka je do 180 dana.

Pod ' članovima obitelji' smatraju se supružnici, roditelji, sinovi, kćeri, supružnici sinova i kćeri, braća, sestre, bake, djedovi, unuci, svekar, svekrva, punac, punica.

X1: Studentska viza na period duži od 180 dana

X2: Studentska viza na period do 180 dana

Z: Radna viza

Izvor: Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj

© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China